maandag 30 juli 2007

OneLiners ter Wereldvrede

Als alle volkeren nu eens bij elkaar op het eten gingen en naar elkaars muziek zouden luisteren, dan zou de wereldvrede weldra een feit zijn. Alleen de Russen en de Duitsers, daar moet ik dan nog wat op verzinnen.

5 opmerkingen:

Klaas Nuninga zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Anne zei

Over de anonimiteit: Dorpen zijn doorgaans veiliger dan steden en ik denk dat dat ook komt doordat de sociale controle daar sterker is en schuilen in de anonimiteit veel moeilijker is. Het geheugen van het dorp is ook veel beter. Het lijkt me daarom geen slechte zaak als de maatschappij meer zicht heeft op de gedragingen van de medeburgers. Bij E-bay zie je dat dat ook kan werken met behoud van anonimiteit. Je kunt een reputatie opbouwen met je nickname en daarmee het vertrouwen van je klanten wekken. Ik zie niet in waarom een veroordeelde het recht zou hebben anoniem te blijven. Gevangenisstraf betekent in mijn ogen een tijdje vrijheidsberoving, maar veel erger is het daaraan gekoppelde strafblad. Waarom zouden werkgevers en overheid dat wel mogen zien en buren en particulieren die hun huis of kind aan iemand toevertrouwen niet?

Rolf Blijleven zei

Zinnig commentaar, bedankt Anne!

Klaas Nuninga zei

Ja, Anne zijn reactie wel ja. "Zinnig." Bestrijd ik ook niet. Maar als jij zelf, Rolf B., een bon mot plaatst op je eigen bloch, en een ander reageert erop met een bon mot, dan moet die er blijkbaar af. Waardeloos.

Rolf Blijleven zei

De aanhouder wint en driemaal is scheepsrecht. Klaas Nuninga's reactie kwam hierop neer (Klaas corrigeer me als ik het misheb): "deze oneliner is aardig maar naïef want klopt niet, luister en kijk maar naar (sickmetalbandje) Cannibal Corpse: als [lijstje van ongerepte inheemse volkeren] dat horen, dan komt het uiteraard nooit goed met die wereldvrede".

Dat bericht heb ik verwijderd omdat ik het niet serieus kan nemen. Ik kom vaak in een pand waar ook deathmetalbandjes oefenen. Er hangt daar ook een prikbord. Daarop zie je dingen als "The Iraqi Drill Torturers zoeken lead-gitarist voor intens ziek-trage deathmetal". Ik overdrijf niet. Loop langs hun oefenruimte en je weet dat ze over een jaar of twee doof zullen zijn. Dat is natuurlijk hun goede recht.

Death Metal en wereldvrede gaan niet samen. Wat hadden US marines in de oorschelpen toen hun tanks Bagdad binnenreden? Juist. Dus Klaas Nuninga slaat de plank mis. Ieder idee kun je gemakkelijk saboteren. Waar een onwil is, is een weg.

Een grap uitleggen is nooit leuk, dus daarom wou ik er aanvankelijk maar niet aan beginnen. Dus daarom heb ik Klaas' reacties niet geplaatst. Maar, Klaas, omdat je aandringt, daar komt-ie.

Mijn oneliner wijst erop dat de meeste inheemse gerechten zeer smakelijk zijn (behalve borsjt of kaviaar)en dat de meeste volksmuziek (behalve duitse) wel leuk is. Althans, dat vind ik. Waardering voor een andere cultuur is het begin van beter wederzijds begrip en dus een stap in de richting van wereldvrede - maar ik hoef niet coute que coute met iedereen vriendjes worden.

Muziek maken gaat meestal niet samen met psychopatenverheerlijking. Deathmetal is de uitzondering die die regel bevestigt, maar dat is een uitwas, iets voor een select gezelschap dolende pubers, die hebben spending power en er zijn er genoeg van om een sector sickmetal van te eten te geven. Maar toch is dat niet representatief.

Dus, Klaas, je hebt wel gelijk, maar je bijdrage draagt niets bij. Een oneliner is een oneliner, hopelijk goed voor een glimlach of om even over na te denken, maar er wordt wel van je verwacht dat je de boodschap aanneemt, dat je meedenkt. Ondergraven kan altijd, met alles. Maar dat is de bedoeling niet.

Klaas Nuninga is geboren in 1940 en voetbalde bij Ajax. Dus een 67 jarige voetballer-turned-sickmetalkenner? Natuurlijk zijn er meer hondjes die Fikkie heten, maar toch zie ik reden voor twijfel aan Klaas' eerlijkheid. Zijn bijbehorende profiel is leeg, en het is nog geen half uur aangemaakt nadat ik bewuste oneliner wereldkundig had gemaakt. Speciaal aangemaakt voor de gelegenheid? We hebben hier vermoedelijk te maken met iemand die zijn ware identiteit niet prijs wil geven.

Constructieve of leuke bijdragen worden geplaatst.

Klaas, toch bedankt voor je vasthoudendheid. Vertel eens iets meer over jezelf. Heb je een baan? Een blog? Je gebruikt mooie woorden, heb je schrijversambities? Kunnen we meer van je lezen?

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.