zondag 22 juli 2007

Taalblunders


Glanzende Kat in Saus, voor de poes. Kannibalisme is toch iets waar normale wezens zich nooit aan wagen, zou je zeggen. Alleen diep zieke geesten eten hun soortgenoten. Dat is een oerwet.

Maar zo bedoelt de firma Gimpet het natuurlijk niet, dat begrijp ik best. Deze overheerlijke blikjes zijn eigenlijk bestemd voor de duitse markt, want daar valt geen hond over deze blunder. Nog gauw even "met tonijn" erop, dan mag het ook in Nederland op de markt. Die Hollanders sprechen immers alles Sprachen, dus wat zou je verder moeilijk doen?

Gimpet is de enige niet. Fiat Nederland bewoog hemel en aarde, maar Croma was het en Croma bleef het. Het schijnt dat er drie van verkocht zijn, in Nederland. Jacobse & Van Es lieten ook nog even zien dat je er ook echt helemaal niks aan had: ongewenst gedrag bij het rijden door plassen: hij spettert niet!

Maar het kan altijd erger. Nothing sucks like an Electrolux.

Opmerkelijk genoeg worden meetinstrumenten van het duitse Digimess ook in de UK best redelijk verkocht, en in Frankrijk gaan de Grote Pooiers grif over de balie bij MacDonald's.

Conclusie: de kopende massa ziet dit soort dingen niet en is groot genoeg om geld aan te verdienen. Orwell zei het al, en ook Marx wist het: the power lies in the proles. Iedereen moet goede scholing, zeg ik!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.