zaterdag 18 augustus 2007

Taalblunders 2 - M E T P R I J S V R A A G!

Voordat internet gemeengoed werd kreeg ik ze regelmatig in de bus, van die flyers waarmee helderzienden en media hun Magische Krachten aan de man brachten. Wonderbaarlijke genezingen, hulp bij het kansspel, slagen voor een examen, het krijgen van een baan, en natuurlijk voor het (terug)winnen van een geliefde.

Professor Hassimiou was één van de eersten. Hij is duidelijk behept met een ernstige vorm van dyslexie: nog nooit heb ik in zó’n korte tekst zoveel fouten bij elkaar gezien. Het taal- en spellingsgedeelte in zijn hersenen moet gerekruteerd zijn door de voodoo-gaven, een andere verklaring kan er niet zijn. En hij moet heel goed zijn in zijn vak, want een taalvaardige helper, die hij met zijn magische krachten toch gemakkelijk moet kunnen vinden, heeft hij blijkbaar niet nodig.

Wie alle taalfouten vindt maakt kans op een boekenbon van 25 Euro! In woorden met meerdere fouten tellen de fouten. Inzendingen dienen onderbouwd te zijn. Sluitingsdatum voor inzenden is 26 januari 2008, de uitslag wordt gepubliceerd op dit blog. Uw inzending plaatst u door te reageren op dit bericht.

2 opmerkingen:

Floris zei

De professor is een slecht spellende Zuid-Afrikaan als je het mij vraagt. De spelregels van de competitie behoeven wel enige nadere uitleg. Tellen interfunctiepouten bijvoorbeeld ook?

Rolf Blijleven zei

Ja, interpunctiefouten tellen ook, maar ik ga niet zeiken over puntkomma's. De constructie wie, wat, en waar (dus met komma voor en) is een anglicisme dat ik zelf graag hanteer tenzij 't lelijk staat.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.