zondag 25 mei 2008

Wilders natuurlijk

Het knipsel hiernaast komt uit NRC Handelsblad van dit weekend. Het hele artikel is zeer de moeite waard voor zowel vriend als vijand van Geert met het gele haar, maar het gaat mij even om de laatste zinsnede.

"De problemen komen natuurlijk door moslims uit Marokko en Turkije."

Natuurlijk. Natuurlijk!

Kijk nu eens voor de aardigheid op wijblijvenhier.nl, en vergelijk dat eens met de reacties op het boetebeleid in het stukje hiervoor.

Ik krijg een visioen. Hordes in oranje uitgedoste wilden gaan plunderend door de straten, dronken van ontelbare vaten Heineken. Kan niet? Gebeurt niet? Moet u eens opletten, de eerstvolgende keer dat het Nederlands Elftal iets wint.

Er was eens een journalist die aan Mahatma Ghandi vroeg wat hij vond van de westerse beschaving. "Dat zou ik een heel goed idee vinden", antwoordde Ghandi.

2 opmerkingen:

Seven Inchmania zei

Prima artikel van die Mohammed Boubkari (http://www.wijblijvenhier.nl/index.php?/archives/1544-Allochtoonloze-Dagen!.html#extended. Zijn laatste zin intrigeerde me: "...dat zal voldoende zijn om Nederland wakker te schudden uit de lethargie van gezeur die het land in haar greep heeft gekregen de afgelopen zeven jaar."
Een Balkenende-echo (http://www.volkskrant.nl/binnenland/article539560.ece/Balkenende_Nederlanders_te_negatief).
Overigens: of het kabinet en de samenleving de goede kant opgaan, zoals JP en Bos willen doen geloven, valt lastig te beoordelen. Maar voor deze keer ben ik het wel eens met Balkenende. Tuurlijk, er zijn misstanden in Nederland: verborgen armoede, discriminatie, breidel van de vrijheid van meningsuiting (zie Nekschot). Maar de Marijnissen, Ruttes, Halsema's, Wildersen en Verdonken van deze wereld klagen op een toon alsof het land op het punt staat ten prooi te vallen aan een totale collaps. Natuurlijk, dat komt deels voort uit de aard van hun beroep. Maar ik vind wel dat ze voorbijgaan aan het feit dat we het hier onwaarschijnlijk goed hebben in vergelijking met een groot deel van de rest van de wereld.
Een cliché ja, maar daarom niet minder waar.

Rolf Blijleven zei

Bedankt voor deze wijze reactie, seveninchmania.

(jammer dat die links niet in zijn geheel doorkomen. 't is ook altijd wat..)

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.