vrijdag 29 augustus 2008

Niek en Geurt, geek en nerd analyzeren activisme

- Andreas Baader en Ulrike Meinhof, die stónden tenminste ergens voor.
- Stonden ergens voor terècht, bedoel je! Nou en ook echt wel terecht! Waren gewoon killers.
- Jawel, maar ze stónden ergens voor, ze hadden een Hoger Doel.
- Ja hallo, Hitler vond ook van zichzelf dattie een hoger doel had – o fok, nou heb ik Godwinpunten.
- Geefnie. Nee ‘s natuurlijk goed dat ze zijn opgepakt, maar het punt is ze waren tóen de meest extreme activisten die je je kon voorstellen, terwijl toen óók hun ideeën door veel mensen niet per se meteen werd afgekeurd.
- Anti-establishment en zo en anti-militair industrieel complex.
- Ja pesies!
- Ja die Halsema en die Duyvendak dat is nu zélf establishment, in feite. Halsema zegt het ook zelf: ik ben gekozen om wetten te maken. Dan kan je moeilijk goedkeuren dat mensen die wetten overtreden.
- Pesies! En nu die Cramer ook weer, van activister tot minister.
- Hah! Nieuwe carnavalsschlager…
- Ja maar nou ja, dat is toch gewoon een geval van if you can’t beat ‘em join ‘em? Nee maar wat ik bedoel is dat tóen het klimaat gewoon heel anders was. Toen had je de vredesdemonstraties en zo.
- Ja gadver, van die leuzenschreeuwerij. Bwèh.
- Ja maar ze hadden niks anders. En het was ook echt wel nodig, met die koude oorlog haalden die regeringen allemaal gore truuks uit en zo.
- Nu niet dan? Irak is toch één grote geldkolk afgezogen door de wapenindustrie en de oliehandel? Hierzo, dit ### kost het
- Ja shit zeg. ‘s Wel ernstig. Maar nee het punt is dat tóen lagen de extremen veel verder uit elkaar, dus was het klimaat gewoon veel beter voor minder extreme activisten. Die Rara-lui en zo. Moet je nú kijken, op Retecool bijvoorbeeld. Gaat tekeer over Halsema, hij vindt dat niemand de wet mag overtreden en zij had Duyvendak überhaupt niet in de partij mogen toelaten.
- Ja dat vonnik ook wel sterk. Zo’n hele brave mening dan ineens weer. Terwijl diezelfde gozer heel grof deed tegen JP toen met die DEA vestigingen.
- Ja pesies. Die vent die dat schrijft is ook heel nolledzjebol over paddo’s en zo,
- Ja nou ja dat moetie toch zelf weten?
- Ja tuurlijk, maar als je dan van zo’n neohippie zo’n kleinrechtsreactie krijgt, dan kan ik me wel voorstellen dat de oudere jongeren heimwee krijgen naar de jaren 70 en 80..
- .. en activisme toen. Ja. Ja nou, ik kan het wel volgen maar het is ook een beetje kortzichtig.
- Hoezo?
- Nou er is nu juist heel veel activisme alleen je hoeft er niet meer voor de straat op. Het gaat via Internet. En die SMS-jes van Amnesty en zo, dat heeft gewoon echt effect. En van die kettingmails over het milieu en zo.
- Da’s waar ja. Dus de moderne activist is een couch potato.
- Pesies! Of yup met laptop in grand café, lekker draadloos actievoeren. Maar vink een stuk beter dan die enge massa’s op straat.
- Ja vinkook. Ja en ’t is ook meer divers hè, nu. Overal grazen en de leuke dingen eruit pikken. Ideetje hier, overtuiginkje daar. De hedendaagse kiezer is scharrelvee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.