zondag 31 augustus 2008

NIEUW! Rampenbouwplaten nu te Downloaden

Vliegramp voor Het Mauritshuis (Antarctica)Bouwplaten, weet u nog? Stevig doch gemakkelijk te knippen karton met fraaie maar vooral ingenieuze opdruk, waar je dan een schaalmodel van de Eiffeltoren, het Mauritshuis of de Rialto-brug van kon maken. Goed voor uren afleidend geknutsel en lijmresten aan de vingertoppen, alleen was het eindproduct immer gedoemd te sneuvelen onder de stofdoek. Sommige dingen hoor je gewoon niet af te stoffen, maar maak dat maar eens duidelijk aan mijn moeder. Daarbij ontkende ze altijd enige betrokkenheid bij schade, maar ze had nooit een alibi. (U begrijpt nu: mijn moeder heeft geen internet).

De goeie ouwe bouwplaat is On Line! Downloaden, uitprinten op je kleurenprinter en knutselen maar! Spitefuls: Disaster Dioramas!!, u raadt het al, is gespecialiseerd in Rampen: keuze uit De Titanic of De Hindenburg op hun meest dramatische moment. De VS van A zijn nog niet toe aan een Twin Towers-uitvoering, maar dat is slechts een kwestie van tijd. U wilt geen Ramp op uw dressoir? Geen nood, er zijn ook neutralere, bijvoorbeeld van ToysREvil. Let vooral op de fifties platenspeler met de schattige grammofoonplaatjes.

Tot mijn stomme verbazing wemelt het van de downloadbare bouwplaten, maar die moet u zelf maar googelen. Het wordt namelijk al gauw kneuterig. Trapgeveltjes en kerkgebouwen en zo.

Spitefuls via boingboing
Illustratie: "Vliegramp voor Het Mauritshuis (Antarctica)" door Hedonia Buytenspel, kunstenares te Molenpolder

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.