woensdag 24 september 2008

ZWARTE GATEN VLAKBIJ

Dat de LHC een zwart gat zou creëren waarin Moeder Aarde zou worden opgeslokt is kletspraat van zwak opgeleiden. Zwarte Gaten zijn ontelbare lichtjaren van ons vandaan, dacht ik altijd. Maar Zwarte Gaten zijn vlakbij!

Afgelopen vrijdag stortte de Duitse staatsbank KfW heel lief 300 miljoen Eurootjes steungeld op rekening van Lehman Brothers, dat op dat moment al bijna failliet was. *Poef* 300 miljoen Euri weg. Inderdaad, "stortte". In een zwart gat, aldus NRC.

Nou ja, 't is maar geld, denk je dan. Tijd is veel schaarser. Maar pas op! Bij toeval ontdekten wij een Zwart Gat waarin al uw tijd kan verdwijnen, als u niet oppast: het on-line archief van de Amerikaanse Library of Congress bevat het collectieve geheugen van de VS van A in heel veel foto's en filmpjes.

Indianen en Cowboys, jazeker. Maar ook de samenzweerders van de moord op Abraham Lincoln. En hun executie. En wist u dat tijdens WO II Japanse inwoners van Amerika zijn geëvacueerd naar kampen? Men kan immers maar beter geen risico nemen met lieden uit het land van de vijand.

Je ziet veel foto's van het alledaagse leven. Dat is niet altijd even boeiend, maar er zitten hele mooie bij, zoals deze van een sloppenwijk in Washington DC ten tijde van de great depression. Enige bombast moet u ook voor lief nemen, bijvoorbeeld bij "Sleutelfiguur In De Verkiezingen Van 1936" dacht u waarschijnlijk aan iets anders, al is het een mooie foto.

En er zijn ook filmpjes, zoals deze animaties vanaf 1900 tot 1930. En allemaal zo maar te downloaden, om te bewaren en later nog eens te zien.

Dus u bent gewaarschuwd. Klik NIET op bovenstaande links. Ach.. te laat?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.