woensdag 14 januari 2009

Coming soon: Schrenker, The Movie

Het leest als een recensie van een film van de gebroeders Coen, dit bericht uit NRC. Gevallen zakenman (toevallige woordspeling) zet dodelijk vliegtuigongeluk in scene maar wordt dan daarna toch aangehouden. Misschien dat Schrenker uit zijn financiële dalles kan klimmen als hij zijn verhaal aan Hollywood verkoopt, dachten wij meteen.

Navraag bij onze connecties in de filmindustrie blijkt dat er reeds aan gewerkt wordt. Scenarioschrijver Valentijn R. wil niet met zijn achternaam op dit blog, maar kon ons al wel verklappen:

"Het is al bijna af. Het is natuurlijk ook al bijna een kant-en-klaar verhaal, al hebben we uiteraard nog wel wat verbeterd. Want het is natuurlijk oerstom van die Schrenker dat die Piper zo lang doorvloog. Hij had precies zoveel brandstof in dat ding moeten doen zodat het vlak na zijn sprong zou zijn neergestort. Nu hadden die straaljagers tijd zat om het te vinden en ook nog eens uitgebreid te bekijken. Vind je het trouwens niet prachtig dat ze zomaar, hups, meteen straaljagers de lucht in sturen voor zoiets, in Amerika? In Nederland zou dat meteen klachten over geluidsoverlast en kamervragen opleveren. Maar goed, het is filmisch natuurlijk ook gewoon veel beter als het wat strakker getimed is allemaal: zijn parachute moet net achter de bomen zijn verdwenen als die straaljagers in zicht komen, en die mogen hooguit een glimp opvangen van de openstaande deur van die Piper terwijl dat ding al aan het neerstorten is. Maar dat is allemaal wel te fixen in de montagekamer."

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.