donderdag 12 februari 2009

(a)theïstische busreclame, vervolg


Of er nu wel of niet atheïstische leuzen op het openbaar vervoer komen is nog onduidelijk, maar de campagne heeft inmiddels wel een eigen website en God Voor Dommen nodigt u uit om beeldmateriaal van religieuze reclame in de openbare ruimte aan te leveren.

Wij hadden iets dergelijks ook al opgemorken.

Vroeger was er geen internet. Toen moest je eerst infiltreren bij de media als je je mening aan een breed publiek kwijt wilde. Toen wisten we dat de samenleving polariseerde. Nu staan Creationisten en Evolutionairen tegenover elkaar, maar zijn het er genoeg om van polarisatie te spreken? Evolution levert 188 miljoen treffers tegen Creationism slechts 3 miljoen, op Google. Het staat wel aardig. Maar het zegt niets.

In de rij bij Loket Diversen wordt u geacht de mening en opvatting van uw medemens te respecteren, voorzover u daarmee geen rabiate nonsens omarmt. Wij zien geen reden om te geloven in God, maar wij vinden dat idee van Jezus van Nazareth zo gek nog niet, om de andere wang toe te keren wanneer de ene geslagen wordt. Hadden die Israeli's dat nou ook eens gedaan, dan had dat een hoop dooien gescheeld, in Gaza. Om maar wat te noemen.

Wordt vervolgd.

1 opmerking:

Seven Inchmania zei

De andere wang toekeren? Nogal masochistisch vind ik. De enige remedie tegen geweld is zo hard mogelijk weglopen en 112 bellen. Al zie ik wel in dat dat voor Israël wellicht wat lastig is.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.