woensdag 4 februari 2009

Irriteerlinks

Loket Diversen presenteert de Top 3 van Meest Irritante Links

Op Nummer 3 De Volkskrant. Omdat er namelijk altijd wel ergens een vormpje in een alarmkleur met snelle bewegingen je aandacht probeert te trekken. Overleven op adverteerders, akkoord, maar dit is geen knieval voor de commercie meer, dit is lezers treiteren. De Volkskrant is een kutkrant, zong Joop Visser al. De website is niet beter.

Op nummer 2: sites die een popup heenzetten over de tekst die je wilt lezen. Er zijn er al veel te veel van, we geven geen link.

Overigens kunnen Firefox-gebruikers zich tegen 2 en 3 inenten met een plug-in genaamd Adblock Plus Dat surft een stuk rustiger.

Op nummer 1: Forbes. Slechts met bovenmenselijke zelfbeheersing kunnen we beschaafd blijven over deze site. Forbes is oppervlakkig op zo'n opdringerige, agressieve manier dat het stupide is en arrogant tegelijk.

Oordeel zelf. In de kantlijn begint een video'tje met geluid te spelen zonder dat je daarom vraagt. Maar nog veel erger zijn de lijstjes, zoals web celeb top 25, met ranzige roddelmuskiet bovenaan, of luchthavens met de meeste vertraging. Je krijgt een plaatje met een tekst, maar voordat je die tekst goed en wel hebt kunnen lezen wordt automatisch doorgebladerd naar het volgende nummer in het lijstje. Wat je ook maar half kunt lezen voordat opnieuw automatisch wordt doorgebladerd. En voordat je doorhebt hoe je dit mechanisme kunt bedienen ben je een maanddosis irritatiehormoon en een paar minuten verder.

'Kijk dan niet', zult u zeggen, 'klik dan weg'. Ja en nee. Ja, wij behoren sowieso niet tot de doelgroep van Forbes want we zijn geen world business leaders en willen het ook niet worden. Maar nee, want we willen toch weten wat er in de wereld aan de hand is.

Loket Diversen is geopend voor aanvullingen op deze lijst. Reageer via de link onder dit artikel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.