zondag 22 maart 2009

Inktank biedt gratis schrijfadvies

Op vrijdag de dertiende maart werd Inktank gelanceerd. Een citaat uit het persbericht:

Terwijl de coalitie ruziet, slaan negen jonge Amsterdamse tekstschrijvers / journalisten vast de handen ineen en beginnen een gratis tekstadviesbureau. Wat heeft Nederland in crisistijd nodig? Betrokken burgers die er - gezellig, ouderwets - met zijn allen de schouders onder zetten, de handen uit de mouwen steken, hun baksteentje bijdragen aan het nostalgische klinkerweggetje naar voorspoediger tijden dat we samen zullen moeten aanleggen.

We werden op Inktank geattendeerd door co-auteur Floris Dogterom. Hij is mede-oprichter. Wij vroegen hem:
Inktank werkt gratis. Een opmerkelijk idealistische geste in deze crisistijd. Hoe komt dat zo?
Floris: Ach, we kennen elkaar allemaal van de Amsterdam Weekly/Time Out. 5 van ons hebben geacteerd als de Desperate House Writers, waarin we voor de Weekly methoden hebben beproefd om aan de man/vrouw te komen. Dit is weer zo'n ludiek dingetje. Gewoon, leuk om te doen.
Inktank houdt spreekuur in De Nieuwe Anita, dat is een podium voor niet-alledaagse acts en films. Hoe zit dat? Verwacht DNA wat extra baromzet op de slappe maandagavond? Hingen jullie daar toch al vaak rond? Wordt er stiekum gehoopt op een spinoff van betaalde klussen?
Floris: het is dus gratis en ja, we hangen daar al vaak rond. Qua spinoff: dat is iets voor heel veel later. Bovendien: we verdienen allemaal ons geld al met schrijven & redigeren, al dan niet fulltime.

Nog niet eerder in de geschiedenis werd er door zo veel mensen zo veel geschreven, dus er is in potentie een gebergte aan werk voor Inktank - een goed geschreven tekst leest gewoon lekkerder, immers.

We wensen Inktank veel succes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.