zaterdag 20 februari 2010

Danny is ontsnapt weer terug in de kliniek!

Danny Trubert ontsnapte en onze sitemeter stond in het rood. Dat komt door ons artikel over verdachtenbescherming. Hij wordt daarin genoemd. Sindsdien staat Loket Diversen bovenaan als je "Danny Trubert" googelt en dat werd weer veelvuldig gedaan, dit weekend. Overigens is Danny ook weer gearresteerd, ditzelfde weekend.

Het zat zo: de toen 16-jarige Danny werd op 18 oktober 2007 veroordeeld tot een jaar jeugddetentie en TBS, voor een steekpartij die fataal afliep voor de 25-jarige Pascal Triep. TBS is overigens de enige manier is om iemand letterlijk levenslang in detentie te houden. Zo werkt TBS.

Een filmpje van de momenten na de steekpartij, gemaakt met een mobieltje door een buur en gepost op Geenstijl, zorgde voor veel ophef en stemmingmakerij. Komt u voor dat filmpje? Dan moet u hier wezen.

TBS-ers die ontsnappen aan hun begeleider zijn regelmatig in het nieuws. Die begeleiders zijn blijkbaar niet in staat om hun pupil in het oog te houden. Het zijn ook maar mensen.

TBS krijg je voor een gewelds- of zedendelict als de kans op recidive hoog wordt geacht. Zo iemand moet niet terugkeren in de maatschappij voordat de behandeling is voltooid. Dat is de bedoeling van TBS.

De conclusie moet dan zijn dat verlof of verblijf onder begeleiding buiten de kliniek moet worden afgeschaft. TBS-ers moeten opgesloten blijven.

Of niet? Een TBS-er moet ook kunnen oefenen wat het is om weer onder de mensen te komen. Het verlof is dus een wezenlijk onderdeel van de behandeling en mag daarom niet worden afgeschaft. Er is geen simpele oplossing voor dit probleem.

Foto: dev null via Creative Commons

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wellicht is het een idee om, wil je de kijkcijfers hoog houden, eens per week "Danny Trubert" in een artikel te verwerken, ongeacht waar dat artikel over gaat.

Rolf Blijleven zei

Geen gek idee. De Libelle en de Panorama zijn de oudste weekbladen van Nederland. Daar staat ook elke week hetzelfde in.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.