zaterdag 6 maart 2010

Kinetische Kunst 5: Adelaarsvleugels

Zoals u weet is de adelaar voor de USA wat de leeuw is voor Nederland. Het gezichtsvermogen van dit dier is fenomenaal: prooidieren zo klein als muizen kunnen ze al van grote hoogte spotten, en niet eens op een contrasterende ondergrond. Om dit te faciliteren is de bundel oogzenuwen in de adelaarschedel zó dik dat het ten koste is gegaan van hersenvolume. Dit vernamen wij van een national park ranger. Hij voegde eraan toe: What a symbol for a nation: great vision, but no brains.

De titel voor dit werk van Nick Diemel is ontleend aan die adelaar. Diemel is van Indonesisch/Nederlandse origine en woont in Oregon. Behalve de adelaar is er ook een versie met een zalm. Ik denk dus dat we geen amerikaans-nationalistische motieven moeten zoeken achter die titel "On Eagle's Wings", Diemel laat zich blijkbaar graag inspireren door de natuur.

Ook leuk is dat het werkt op een opwindmechaniek: heel milieuvriendelijk. U investeert een beetje opwinding en u krijgt er zo'n twee uur esthetische beweging aan de muur voor terug. Ik zou eerlijk gezegd wel wat meer willen weten over dat mechaniek. Wie het weet mag het zeggen.

Er is meer Kinetische Kunst te zien aan Loket Diversen. Alle afleveringen bij elkaar zien? Klik op de tag: Kinetische Kunst

3 opmerkingen:

nicoindo zei

Groetjes uit Oregon, Nico :o)

nicoindo zei

Beste Rolf, bedankt voor het plaatsen van mijn Kinetic Art Sculpture op de Blog!
Op de YouTube kan je het met muziek bekijken. Ook heb ik mijn schilderijen (anere kunst) op http://www.mobileshots.biz staan.
Groetjes uit Oregon van deze ouwe Indo :o) - Nico Diemel <><

Rolf Blijleven zei

Graag gedaan!

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.