donderdag 25 maart 2010

Zoeken in de toekomst: Google, Bing, Wolfram Alpha

- "Ik ben tegelijk jarig met Julius Caesar, Albert Einstein en Donald Duck."
- ...
- Nou? Nou? Nou?
- Ja, klinkt wel aardig.
- Nou zeg. 's Toch léuk, in een adem Julius Ceaser Albert Einstein en dan Donald Duck? Je moest een glimlach onderdrukken, geef toe.
- ja, nou ja okee, het is wel grappig maar het klopt niet.
- Hoezo? Hoe weet je dat?
- Wolfram Alpha. Julius Caesar is geboren op 14 juli, 100 jaar voor Christus. Donald Duck verscheen voor het eerst ergens in 1934 maar de precieze datum geven ze niet. Wist je trouwens dat hij Donald Fauntleroy Duck heet, voluit? En Einstein is geboren op 14 Maart. Dus die uitspraak, die klopt niet.
- Ach jij. Barbaar. Droogkloot. Dat heet dichterlijke vrijheid! Voel dat dan toch aan! 't Is speels, 't is grappig, het relativeert...
- maar het klopt niet.
- laat maar, hier komen we toch niet uit. Wolfram Alpha zei je? Is dat beter dan Google?
- Nee, meer anders. Voor sommige dingen dus wel handig. Het noemt zichzelf een kennismachine. Je kunt bijvoorbeeld vergelijken: Utrecht vs Den Haag. KPN vs Vodaphone. Of het weer op de dag dat je geboren bent. Dat soort dingen.
- Hm. Leuk wel, maar niet groot, zo te zien. Dus of dit een alternatief is? Er is nogal wat Google bashing, de laatste tijd, maar ik denk niet dat dit erg aanslaat. Mensen gaan niet gauw weg bij iets dat ooit goed beviel.
- Dat klopt, maar dat is eigenlijk heel fout. Dus je moet zo nu en dan eens vergelijken. Zo schijnt Bing Maps schijnt beter te werken dan Google Maps.
- Hoe weet jij dat? Jij bent toch allergisch voor Microsoft?
- Hier. Deze paneldiscussie op Digital Life Design. Mensen van Google, Bing, Wolfram Alpha en een of andere Rus. Hele leuke dingen, de eerste 20 minuten. Daarna is het talking heads maar heel onderhoudend als radio. En verder over mobiele dingen, natuurlijk. Dat je aaifoon in de gaten heeft dat je in de Alpen bent, en waar ze dan de lekkerste chocolademelk hebben met de kortste rij bij de kassa en hoe je daar dan komt.

- Die designstoeltjes waar ze op zitten, die zitten niet, valt op. Foute rugleuning.
- Ja, waar meubeldesigners mee wegkomen..
- Of architecten!
- Maar dat is een ander onderwerp.

foto: search the light, door [e]doo onder Creative Commons

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.