zondag 24 oktober 2010

Stoutmoedig Het Juiste Woord.

Bent u ook zo dol op naslagwerken? Ze brengen overzicht in het leven, daarom. Wat dacht u hiervan:

"Zoek in het alfabetische register (..) een woord dat min of meer de gedachte uitdrukt die u bezighoudt, en waarvoor u de juiste uitdrukking verlangt.
Dat woord verwijst met een nummer naar de lijst waar uw gedachte volledig behandeld wordt (..)"

Is dit niet wonderbaar? Uw eigen gedachte, pardoes volledig behandeld! Wie hoeft er nog naar de psychiater met zo'n boek tot zijn beschikking? Luim terzijde, ik heb het over Het Juiste Woord, een naslagwerk met betekenisvarianten, stijlvarianten en synoniemen. Het werd me aangeraden door Floris D. en inmiddels kan ik er niet meer buiten.

Er gaat namelijk niets boven woordkeus die eenvoudig precies in de roos is.

Ik ben dol op naslagwerken, vooral op naslagwerken waarin Hele Moeilijke Dingen zomaar even simpelkes uit de doeken worden gedaan. Suggesties zijn welkom, wordt sowieso vervolgd.

Het Juiste Woord, door Dr. L. Brouwers & Dr. F. Claes. ISBN 978-90-02-22029-6.
Foto door sAeroZar onder Creative Commons

4 opmerkingen:

Kophieps zei

Leuk dat jij Het Juiste Woord ook zo goed vindt. Ik zou niet zonder kunnen leven ;-)

Watervis zei

inderdaad het beste op dit gebied. maar ik kijk er nooit in... alleen de zekerheid dat ik, in geval van nood, dit fenomenale, allesomvattende, nooit falende redmiddel bij de hand zal hebben is me genoeg...

Floris Dogterom zei

Tja kijk Rolf, ik ben ook een Watervis. Ik heb het je wel aangeraden, maar kijk er nooit in. Wel fijn om te hebben. t Kost wat, maar dan hebbie ook wat. Zo heb ik ook het synoniemenwoordenboek van Van Dale (gebonden - mooi hoor). Gebruik: 2x per jaar. En de Schrijfwijzer van Renkema, de bijbel voor eenieder die zijn poen verdient met tekst. Gebruik: 0x per jaar. En dan toch goeie omzetten draaien... snap jij het?

Watervis zei

ik wel. we houden niet van schoolmeesters. de beste schoolmeester, dat zijn we zelf.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.