woensdag 26 januari 2011

Bij reuzen op de schouders staan

Heeft u dat nou ook? Dat je door de kamer stuitert omdat je iets leuks hebt gemaakt dat gewoon werkt, en dat het veel sneller en makkelijker bleek te wezen dan je ooit had durven hopen doordat alle informatie en ingrediënten zomaar op internet te vinden zijn?

Ik wel. Vaak, zelfs.

De grote Isaac Newton gaf ruiterlijk toe dat hij schatplichtig was aan zijn voorgangers: if I have seen a little further it is by standing on the shoulders of Giants.

Bij reuzen op de schouders staan: nog niet eerder in de geschiedenis was dat zo gemakkelijk voor zo veel mensen. Iedereen deelt wat hij weet. En al is niet alles even interessant, parelduiken is een vruchtbare bezigheid. Want ook mensen die er echt verstand van hebben vertellen daar graag over én zijn gemakkelijk te vinden.

Volgens mij is het vooral de generatie die is opgegroeid met een volwassen internet, die deze ontspannen manier van omgaan met kennis en intellectueel eigendom goed op gang heeft gebracht.

Natuurlijk zijn er nog steeds mensen die rijk willen worden of macht willen vergaren met weetjes die anderen niet weten. Maar de internetgeneratie werkt niet meer zo.

Dat geeft hoop.

Ik ben dol op de internetgeneratie.

En daarom stuiter ik regelmatig door de kamer van enthousiasme.

Ik wens u hetzelfde.

Foto: Arduino met IR-led. Dat is wat elektronica die fungeert als draadloze afstandsbediening voor de camera waarmee de foto gemaakt is. Zelfgemaakt. Kostte nog geen 30 euri en nog geen half uur. Dankzij internet. Dat bedoel ik nou!

3 opmerkingen:

Iris zei

Dat staat nog op m'n wensenlijstje, iets met een arduino chip knutselen.

Rolf Blijleven zei

Is leuk hoor, Arduino! De mijne komt van machinecollective. De code voor de automatische zelfontspanner komt van LuckyLarry.

Inspiratie opdoen kan onder andere hier, zie bijvoorbeeld nummer 8...

Kophieps zei

Konden ze er maar een tweede leven bij leveren. Dan zou ik me ook nog in techniek en elektronika gaan bekwamen.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.