zondag 26 mei 2013

Luxo III

Wat laat dit zien?

  • Dat je met simpele middelen voor een habbekrats een handig studio-lampje kunt maken voor het fotograferen van kleine objecten.
    Waarom? Zoals elke moderne westerling maak ik regelmatig foto's van van alles en nog wat. Mooi belicht komt alles veel beter tot zijn recht. Met de camera op een statief en met de zelfontspanner kun je uitgebreid spelen met belichting terwijl toch de foto geen bewegingsonscherpte oploopt. Dat weet u dan ook weer.
  • Creativiteit is mogelijkheden in dingen zien, onder andere.
    Mensen gooien dingen met mogelijkheden zomaar weg. Luxo III is gemaakt (maar niet louter) van materiaal dat ik vond bij het grofvuil. Noem mij een straatjutter; zwanenhalzen en halogeenfittingen zijn niet makkelijk in de winkel verkrijgbaar. Dat ik daar deze lamp van zou maken, wist ik toen nog niet, en al helemaal niet dat met die lamp een filmpje zou maken.
  • Time-lapse en Stop-motion
    Stop-motion animatie is enorm saai en arbeidsintensief om te maken. Luttele seconden film kan dagen werk vergen. Met time-lapse werkt stop-motion veel sneller. De normale beweging is versneld, maar de langzame beweging is normaal, duidelijker en trekt daardoor de aandacht. Om deze constatering was het mij begonnen. Had ik mijn gezicht ook afgedekt en een zwarte achtergrond genomen, dan had u mij misschien niet eens opgemerkt. Toegegeven, er zit geen verhaal in het filmpje. Bij een volgend experiment moeten we daar meer werk van maken.

referenties

Luxo III is een knipoog naar Luxo Jr., een film van Pixar.
Animal is bedacht door Frank Oz en Jim Henson en doet denken aan Keith Moon en Mick Fleetwood, maar het drumwerk was van Ronnie Verrell.
Ruf aus der Gruft, uit Dreigroschenoper, door Brecht die het voor een deel heeft geplagieerd.
My Way: tekst van Paul Anka, bekend gemaakt door Frank S. ("a little short Italian", aldus Zsa Zsa Gabor), hier in de uitvoering van heroïnedooie Sid Vicious.
De zinsnede does your chewing gum have more uses than it says upon the pack is een citaat uit Does your chewing gum lose it's flavour on the bedpost overnight, wat o.a. is uitgevoerd door de Muppets.
Decor: uit India geïmporteerd door H&J, maker onbekend.
Hoed: Mallory, by Stetson, uit een mall in Holland, Ohio.
Muziek: The Time to Run, door Dexter Britain via FreeMusicArchive.org, gebruikt onder Creative Commons licentie.

1 opmerking:

Bertie zei

Erg leuk! Een van de dingen die ik (in mijn woonplaats) al jaren ontzettend mis is dat er geen vaste grofvuilophaaldagen meer zijn. Geen spannende jutterswandelingen 's avonds laat meer, dus.

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.