donderdag 18 december 2014

Een treffende gelijkenis


Dit is wat het is: een treffende gelijkenis.
Ik bedoel dus niet dat Nina Hagen op een koe lijkt. Nina kwam eerder in mijn leven dan deze koe, en dus lijkt de koe op Nina en niet omgekeerd, zoals een kind op een ouder lijkt en niet omgekeerd.
Ik wil bekennen dat deze langspeelplaat een van de allerbeste is die de jaren 80 hebben voortgebracht, maar verder heb ik geen achterliggende bedoeling met deze beeldenrangschikking.

"Waarom moet dat kind zich nou zo toetakelen", zei mijn moeder. Ik had er toen geen snedig antwoord op. Nu, bijna 40 jaar later, misschien dan toch: ze takelt zich niet toe, kijk maar naar die koe.

En god zeide: er zij diversiteit. En zie, er was diversiteit, en zij werd immer diverser, tot het einde der tijden. Maar ach ende wee, hoe orthodoxer de gelovigen, hoe harder zij het verdommen om in te zien dat dat goed is.

Misschien bedoel ik er dan toch iets mee.

Platenhoes: LP-cover, ontwerp schijnt te wezen van Friedhelm Meinass en de foto van Jim Rakete. Ik heb dat niet kunnen verifiëren want de geestige liner notes op de binnenhoes voor het vinyl zijn gesneuveld in de uitgave op CD. Foto v.d. koe: Mrs. Jekyll, dit is wel zeker. Er is helemaal niets aan deze foto gephotoshopt of wat dan ook.

1 opmerking:

Hanz zei

Ja. Ik zie hem ook.. "diversiteit"

Een reactie posten

Mogelijk gemaakt door Blogger.